For to år siden var vi værter for en nytårsaften med en festlig middag, som det jo hører sig til på årets sidste aften. Vi fik maden leveret fra Frimann’s Gourmet, der på det tidspunkt hed Gourmanden og lå i Sorø.
Vi blev enige med gæsterne om, at værtsskabet går på omgang, og i år 2014 står nytårsmenuen på hjemmelavet mad: Hummerbisque, oksesteg og is samt masser af god kransekage fra Sejers Konditori til kaffen.
I 2015 er det vores tur til at være nytårsværter igen, og der er lang tid til, men det er meget sandsynligt, at vi igen vil få maden leveret fra Frimann’s Gourmet. Det er simpelthen så nemt og samtidig meget velsmagende.
Menuen kommer med en vejledning til tilberedning og servering, men den er ikke helt idiotsikker. Kødet blev taget ud af ovnen for tidligt – til gengæld var det stadig meget rødt! Det kan vi gøre lidt bedre, og så er det jo heldigt, at man får mulighed for at brillere i køkkenet igen. De seneste to år har vist, at niveauet er højt på nytårsholdet, så der er meget at leve op til.
Så hvad skal man vælge? Det kunne f.eks. være…
- Rejer og krebsehaler på sprøde salater med grønne og hvide asparges, klassisk hjemmelavet rød dresding samt citron og dild.
- Filet af gris “royal” smurt med farin, dijonsennep og krydderurter, svøbt i bacon og langtidsstegt. Serveret med blommekompot, glaseret gulerod, kartofler og mild pebersauce.
- Chokolade mousse med hindbærsauce, pisket fløde og karamelbrud.
Vi har et helt år til at tænke over det.
Godt nytår!